Participatie café 20 maart 2020

Praktische en ethische dilemma’s

In elk participatief actie onderzoek doen zich praktische en ethische dilemma’s voor en moeten onherroepelijk keuzes gemaakt worden. Wat te doen als: de onderzoeksvraag al min of meer vastligt, er onvoldoende tijd en geld is om een proces echt samen vanaf de start te doorlopen, mensen elkaar uitsluiten, de opdrachtgever teleurgesteld is, …..

Kom je ook?
In het participatie café kun je deze dilemma’s inbrengen, zodat je een afgewogen keuze kunt maken. Of, als de keuze al gemaakt is, reflecteren op de bedoelde én onbedoelde consequenties. Dit kan je helpen om het proces te verantwoorden en in toekomstige situaties nog beter voorbereid te zijn.

De School for Participation zorgt voor een inspirerende ontmoetingsplek om samen te reflecteren en van elkaar te leren. Bij elke sessie brengen wij een dilemma in, daarnaast kan iedere deelnemer zelf een dilemma inbrengen, maar dat hoeft niet.

Bring Your Now (BYO)
We zouden graag in lijn met participatieve aanpak, de bijeenkomsten van het netwerk ook samen organiseren. Hiervoor vragen we daarom geen bijdrage, maar een BYO (Bring Your Own)-concept. Willen jullie iets lekkers (eten of drinken) meenemen, of een gezellig tafelkleedje of bloemetje, of creatieve materialen, zodat we samen kunnen genieten van iets waaraan we allen hebben bijgedragen?

Voor wie?
De netwerkbijeenkomsten zijn bedoeld voor onderzoekers die minimaal een PAR onderzoek hebben afgerond of halverwege zijn. Echte beginners, worden uitgenodigd om eerst de PAR 4-daagse te volgen.

Aanmelden kan via een link op de juiste datum van de netwerkbijeenkomsten.

 

Geplaatst in Nieuws.