Online samenwerken met co-onderzoekers

Online samenwerken met co-onderzoeker kan ingewikkeld zijn deze tijden. Echter, wij merken ook dat er veel behoefte is aan contact en uitwisseling, juist in deze vaak moeilijkere tijden.  Meedoen is afleiding. Meedoen is contact. Meedoen is ertoe doen.

Een paar tips vanuit PAR onderzoekers:

  • Zoek niet alleen contact met een groep, maar heb juist ook even aandacht voor de individuele momentjes, waarop je even wat uit wisselt. Het moment dat je anders had in de lift, voordat je begon met een groepsactiviteit, of als je samen op pad was of iets samen beleefde.
  • Mensen die nog niet gewend zijn om apps te gebruiken als ZOOM, TEAMS of SKYPE kunnen hier tegenop zien. Ofwel hun telefoon kan het niet aan. Neem mensen bij de hand (telefonisch) om de apps te installeren en uit te proberen voordat je samenkomt in de groep.
  • Online zijn er naast video-bellen diverse mogelijkheden voor uitwisseling middels whiteboards, break-out groepen, delen van foto’s, Jamboard, etc. Stap niet in de valkuil om alles mondeling te moeten doen. Juist de meer creatieve vormen van contact zijn verdiepend.
  • Privacy issues liggen op de loer bij digitale middelen, zoals WhatsApp en TEAMS. Tast bij elkaar af waar de persoonlijke grenzen liggen in privacy en volg je gevoel hierbij.
  • Begin de meetings met een poll of een artistieke uiting. Dit maakt dat je elkaar even op een andere manier ontmoet.

Heb je ook tips die je wilt delen? Voeg ze toe hieronder bij ‘reacties’. Alvast dank voor het delen!

Foto’s afkomstig van online meeting met Art & Health network.

IMG_9123

Geplaatst in Nieuws.