Netwerkbijeenkomsten: participatiecafés en reflectiesessies

Netwerkbijeenkomsten
Participatie en participatief actieonderzoek (PAR) brengt onherroepelijk dilemma’s met zich mee, en theoretische vragen. Ook voor ervaren onderzoekers. Tijd nemen hiervoor is soms lastig. De netwerkbijeenkomsten van de School for Participation bieden voor members deze mogelijkheid.

Participatiecafé
Herken je je in onderstaande ethische vragen? De School for Participation organiseert twee keer per jaar een Participatiecafé, aan de hand van de PAR Dilemma Tool. In een Worldcafé setting, kun je je vragen, dilemma’s en ervaringen delen met zowel junior als ervaren collega-onderzoekers. Wij zorgen voor een inspirerende setting, een hapje en een drankje en delen uiteraard onze expertise.

  • Wanneer is participatie goed/goed genoeg?
  • Hoe ga ik om met relationele ingewikkeldheden in PAR?
  • Moet het altijd, kan het altijd?
  • Hoe ga je om met eisen van de Medisch Ethische Toetsing Commissie (METC)?
  • Hoe ga je om met (al dan niet terechte) participatievermoeidheid…?

Reflectiebijeenkomsten
Naast ethische vraagstukken hebben onderzoekers ook theoretische vragen, zoals hieronder. Onderzoekers van de School for Participation agenderen zelf thema’s waarover ze graag in gesprek willen gaan met members. Daarnaast kunnen andere members ook zelf thema’s deponeren, waar ze graag op reflecteren. De members organiseren dan zelf een bijeenkomst, en de School for Participation faciliteert het platform om de bijeenkomst bekend te maken in hun netwerk, waardoor andere (co-)onderzoekers hierbij aan kunnen sluiten.

  • Welke rol speelt theorie in PAR?
  • Hoe gebruik je kritische theorie in je onderzoek?
  • Wat is impact en hoe laat je die zien?
  • Hoe kan ik de kwaliteit van mijn onderzoek overtuigend brengen aan anderen?

Doelgroep
Onderzoekers die al kennis hebben van participatie, dat wil zeggen een PAR onderzoek hebben gedaan (of er middenin zitten), of een training hebben gevolgd.

Reeds geplande bijeenkomsten
Er zijn diverse bijeenkomsten reeds gepland in 2020 (inschrijven via de link):

DSC_0566

Dialoog over ingewikkeldheden Dag van de Participatie 2018

Locatie is Amsterdam UMC, locatie VUmc. Het concept is participatief gebaseerd op ‘Bring Your Own’ (BYO), dus breng wat lekkers (eten of drinken) en/of aankleding voor de ruimte mee (bloemetje, kleedje, creatieve materialen).

Eerdere sessies

Bij vragen? Neem gerust contact op met schoolforparticipation@amsterdamumc.nl