Een inkijkje in de PAR 4-daagse 2019

Op 2-4 juli 2019 vond de PAR-cursus 2019 plaats. Een variëteit aan deelnemers kwamen samen: promovendi, lectoren, senior onderzoekers, zorgprofessionals met onderzoeksambities, creatieven, ervaringsdeskundigen, professional vanuit participatie en werk, etc. In november 2019 is de terugkomdag! 

Ervaringen van deelnemers:

Ik vond het heel bijzonder om met gelijkgestemden die in deze manier van onderzoek geloven zo intensief de cursus te beleven. Echt waardevol om drie hele dagen aan dit onderwerp aan een te besteden. Op dag 3 viel voor mij het kwartje dat ik dacht: ik denk dat dit voor mij de toekomst van onderzoek doen is.... Ik ben namelijk meer een doener en niet zozeer een onderzoeker (vind ikzelf), maar hiervan dacht ik opeens: ik zie dit helemaal zitten! Heel positief dus! Fijn ook dat we 
met zoveel verschillende werkvormen aan de slag zijn gegaan.
Deelnemer PAR-cursus 2019
De werkvormen waren top. Een mooie combinatie tussen informatie delenen actief aan de slag. Ruimte voor vragen. Daarnaast waardeerde ik 
het enthousiasme van jullie als cursusleiders. Het was mooi dat 
jullie eigen praktijkervaringen deelden en het ook niet 'mooier maakten' dan de realiteit soms is. Het was ook nuttig dat de werkvormen 
een dubbel doel hadden, aangezien je ze ook kunt gebruiken in je 
eigen onderzoek. Ik heb veel geleerd en vond het geweldig!
Deelnemer PAR-cursus 2019
Positief: Interactieve werkvormen (ervaren), meegenomen worden in hetboek/theorie (ook te begrijpen zonder alles te lezen), diverse 
'trainers' (rijker), leuke en diverse deelnemers , goede organisatie (ook oog voor het 'kleine' zoals een bloemetje/gezonde lunch), 
inspringen op behoeften groep (bv bij kennismakingsoefening), 
delen van concrete voorbeelden/ervaringen door de trainers.
Deelnemer PAR-cursus 2019

De cursus: 
- De creatieve vormen 
- Ruimte voor elkaars voorbeelden & dilemma's 
- Het onderling contact dat werd gefaciliteerd 
- Ruimte voor ieders behoeften 
- De goede sfeer!! 
- De voorbeelden die werden gedeeld vond ik heel inspirerend
Deelnemer PAR-cursus 2019
Ik was erg enthousiast over wat we in die 3 dagen hebben gedaan, dankdaarvoor. Ik kan het hier op de hogeschool met wat ik doe goed 
gebruiken.
Deelnemer PAR-cursus 2019
Geplaatst in Nieuws.